TERMO stakla

Miral pvc je poduzeće sa dugogodišnjom tradicijom u obradi stakla, kao i izradi proizvoda od stakla vrhunske kvalitete. U svom proizvodnom programu nudimo termo-izolacijska stakla različitih formata i strukture, sigurnosna stakla – kaljena ili laminirana, emajlirana stakla, kao i široku paletu proizvoda za uređenje interijera i eksterijera. Značajan udio našeg poslovanja vezan je za izvoz u zemlje regiona i zemlje Europske unije.

Toplinska izolacija kao najbitnijki faktor na svakoj građevini

Zadržati toplinu unutar objekta

Termo izolacija stakla je njena sposobnost zadržavanja topline unutar kuće maksimalno smanjujući izlazak topline vani. Mjeri se koeficijentom termo prijenosa (Ug): što je niža Ug vrijednost, učinkovitija je termo izolacija.

Pustiti svjetlost unutar objekta

Prijenos svjetlosti (LT), koji se izražava u %, predstavlja količinu prirodne svjetlosti koja prolazi kroz staklo. Što je viša ova vrijednost, manje nam umjetne svjetlosti treba.

Zaštititi se od buke

PVB folija unutar ploča stakla također apsorbira zvuk, zahvaljujući čemu se može ponuditi funkcija koja ispunjava zvučnu izolaciju, vanjski prijenos buke u odnosu na nekadašnje monolitno ostakljivanje prostora. Vrijednost zvučne izolacije ovisi o konfiguraciji stakla, a može postići od 25 do 45 dB.

Zaštititi se od pada i loma

Laminirano staklo sadrži dvije ploče stakla unutar kojih je zalijepljen jedan ili više slojeva folije (PVB, polyvinyl butyral). Primarna funkcija ovog tipa stakla je osigurati sigurnost ljudi u slučaju pada ili nesreće i osigurati zaštitu od provalnika. Ukoliko je staklo slomljeno, komadi stakla ostaju zalijepljeni na foliji, smanjujući rizik od ozljede i usporavaju vrijeme za provalu.